Balkontafel kopen? Kies de slimste!

Meer plezier en gemak van je balkon? Dan kun je een balkontafel kopen. Maar waar moet je rekening mee houden? Wij geven je dé tips voor het kopen van een balkontafel.

Hout of Plastic

Wil je een mooie hout uitstraling vasthouden, dan is het belangrijk om te kiezen voor een weerbestendige houtsoort. Denk bijvoorbeeld aan Douglas hout. Belangrijk daarbij is wel dat dat je kiest voor PEFC goedgekeurd hout. Dit hout komt uit verantwoorde houtkap. Dit hout is ook naar wens te schilderen zodat je jouw balkontafel nog beter kunt afstemmen op jouw balkoninrichting.Kies je voor plastic, dan kies je voor een product dat je qua kleur niet meer naar smaak kunt aanpassen. Onder invloed van UV licht, harden plastics uit en verkleuren ze. Het gevolg is dat witte tafels geel worden en dat er na niet al te lange tijd scheuren en barsten gaan ontstaan.

Multifunctioneel

Niet iedere balkontafel is hetzelfde. Een groot aantal kunnen inklappen, maar verliezen daarna hun functie. Hoe tof is het dat je met een ingeklapte balkontafel ook iets kunt? Denk bijvoorbeeld aan een balkontafel die veranderd in een balkonbar, zoals de Opklappert.

Maatschappelijk verantwoord

Veel productie van balkkonafels vindt plaats in lagelonenlanden. Organisaties als Opklappert streven ernaar om juist de productie in Nederland plaats te laten vinden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.